Стручно веће школских библиотекара Моравичког округа

У Градској библиотеци „Владислав Петковић Дис“ у Чачку одржан је 26. марта 2024. године састанак Стручног већа школских библиотекара Моравичког округа. Присуствовала су 23 школска библиотекара из основних и средњих школа Моравичког округа, као и запослени у Одељењу за матичне послове Градске библиотеке у Чачку.

Разговарали смо о раду Већа у периоду између два састанка, поднет је извештај након одржаних скупштина оба стручна друштва (Библиотекарског друштва Србије и Друштва школских библиотекара Србије), а потом су чланови Већа упознати са Планом и програмом рада ДШБС у 2024. години, са новинама у раду Друштва, као и са стручним приручником Уметност читања, који је Друштво недавно објавило.

Анализирали смо могућности за стручно усавршавање школских библиотекара и разговарали о организовању једног акредитованог програма Друштва школских библиотекара Србије за наш округ до краја школске године.

Представљено је неколико успешно реализованих активности у школским библиотекама Моравичког округа. Након Стручног већа, Одељење за матичне послове реализовало је Обуку за обављање стручних библиотечко-информационих послова.

Хвала још једном свим колегама школским библиотекарима који су присуствовали састанку и обуци, а посебно хвала Одељењу за матичне послове и Градској библиотеци „Владислав Петковић Дис“ у Чачку јер пружају све врсте подршке раду школских библиотекара и труде се да, кроз сталну сарадњу, заједно доприносимо развоју школског библиотекарства у Моравичком округу.

Координатори Стручног већа школских библиотекара МО су Биљана Лукић из ОШ „Милица Павловић“ у Чачку за основне школе (замена колеге Дејана Славковића, до истека мандата у октобру) и Милица Бошковић из Техничке школе у Ивањици за средње школе.

Поставите коментар

Дизајнирајте овакво веб-место уз помоћ WordPress.com
Започни