У славу поезије!

Светски дан поезије обележава се 21. марта од како је УНЕСКО 1999. године установио овај датум за обележавање. Основни циљ обележавања је промоција читања, писања и објављивања поезије широм света, као и охрабривање и награђивање различитих поетских покрета и удружења.

У школској библиотеци наше школе ове године смо први пут обележили овај дан. Цела школска година је другачија од свих претходних, па су и околности посебне, измењене и прилагођене целокупној ситуацији проузрокованој пандемијом корона вируса. Ипак, искористили смо могућности које имамо и прилагодили се ситуацији. Ученици су у гугл учионицама намењеним раду школске библиотеке упознати са значајем датума и позвани да читају поезију и издвоје и пошаљу неке од својих омиљених песама, како бисмо потом све те песме објединили користећи алат storyjumper у нашу малу „књигу“ омиљене поезије. Учествовали су ученици одељења I/5, II/5, III/4 и IV/3 (економски техничари), а ученица I/2 (модни кројач) написала је песму поводом литерарног конкурса за средњошколце који се сваке године расписује у оквиру манифестације „Дисово пролеће“. Заједничка „књига“ коју смо направили остаје након овог датума као наш допринос слављењу поезије.

https://www.storyjumper.com/book/read/107324166/609d01c9e3349?fbclid=IwAR3fPduyu1FLz6IiwaMC4vqIyU-K3ch7TogXwRNPHF82ZHKt_tQha-XOr40

Поставите коментар

Дизајнирајте овакво веб-место уз помоћ WordPress.com
Започни